کاهش کلسترول
یکی از تحقیقاتی که منتشر شده، مطرح میکند که مصرف شکلات در کمک به کاهش لیپوپروتئین کلسترول در خون، که به آن «کلسترول بد» میگویند، مؤثر است. با خوردن شکلاتهای دارای plant sterols (استروئید الکل گیاهی) و cocoa flavanols (فلاوانول کاکائو) هستند و داشتن رژیم غذایی کم چرب، میتوان به کاهش میزان کلسترول خون و بهبود فشار خون کمک کرد.
بهبود عملکرد مغز
دانشمندان در دانشگاه هاروارد تحقیق کردهاند که نوشیدن ۲ لیوان هات چاکت در یک روز میتواند به سلامت قلب کمک و از فراموشی در سالمندان جلوگیری کند. محققین دریافتند که هات چاکت به رسیدن جریان خون به بخشی از مغز که به آن نیاز دارد کمک میکند و باعث بهبود جریان خون میشود. این محققان همچنین اضافه میکنند: آن قسمتی از مغز که نیاز به انرژی بیشتر برای انجام وظیفه خود دارد، همچنین نیاز زیادی به خون دارد. این رابطه را ” neurovascular ” مینامند که نقش بزرگی در بیماریهایی مانند آلزایمر ایفا میکند.
همچنین تحقیقی که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد نشان داد که عصاره کاکائو که لاوادو (lavado) نام دارد، میتواند باعث کاهش و جلوگیری از آسیب رسیدن به عصبهای آن قسمت از مغز در بیماران آلزایمری شود. تحقیقات دیگری که در سال ۲۰۱۶ انجام شد یک بار در هفته خوردن شکلات را برای بهبود عملکرد شناختی مغز پیشنهاد کرد.
پیشگیری از بیماریهای قلبی
تحقیقاتی که درباره فواید شکلات برای قلب انجام شد، مصرف یک بار در هفته شکلات را برای کاهش بیماریهای قلبی تا یک سوم موثر دانست. بر اساس نتایج آنها افزایش میزان مصرف شکلات تلخ با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط است. همینطور اشاره شده است که تحقیقات بیشتری در آینده لازم دارند تا بتوانند فواید خوردن شکلات را از این بیشتر توصیه کنند.
پیشگری از سکته مغزی
محققان کانادایی در تحقیقی که بر ۴۴،۴۸۹ نفر انجام دادند، پی بردند که افرادی که یک وعده شکلات میخورند، ۲۲ درصد کمتر از افرادی که شکلات نمیخورند دچار سکته مغزی میشوند. همچنین افرادی که هفتهای یک بار حدود ۵۶ گرم شکلات مصرف میکنند، تا ۴۶ درصد کمتر از دیگران در اثر سکته مغری میمیرند.
تحقیقات دیگری که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد این رژیم غذایی را در دراز مدت بررسی کرد. نتایج این تحقیقات مصرف شکلات تا ۱۰۰ گرم در روز را با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی مرتبط میداند.
کمک به رشد جنین
خوردن ۳۰ گرم شکلات در روز طی دوران بارداری میتواند برای رشد جنین مفید باشد. این نتیجه در سال ۲۰۱۶ در نشست مربوط به بارداری و جنین اعلام شد.
اکسیژنرسانی بهتر هنگام ورزش
مقداری شکلات تلخ میتواند به اکسیژن رسانی در زمان تمرینات ورزشی کمک ویژه کند. محققان پس از بررسی دورچرخه سواران سرعتی به این نتیجه رسیدند که بعد از خوردن شکلات تلخ آنها عملکرد بهتری از خود نشان دادند.
محافظت از پوست
یک بسته شکلات یعنی یک بسته سرشار از آنتی اکسیدان. فواید شکلات آنقدر زیاد است که توانسته جایگاه خود را در چرخه غذاهای مفید باز کند. تحقیقات زیادی نشان داده است که شکلات میتواند از پوست در برابر خطرات نور خورشید محافظت کند. فواید شکلات به دلیل وجود میزان زیاد آنتیاکسیدان درون آن است، اما در مورد پوست چطور؟ آیا فواید شکلات میتواند از بدن ما دربرابر آفتاب سوختگی یا حتی سرطان پوست محافظت کند؟
قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید باعث آفتاب سوختگی شده و همین موضوع میتواند منجر به بالا رفتن خطر ابتلا به سرطان پوست و البته شروع پیری پوست شود. دانه کاکائو خام دارای میزان زیادی از یک آنتی اکسیدان به نام فلاوانولز (Flavanols) است. اما میزان زیادی از آن طی فرایند فراوری دانه کاکائو به شکلاتی که ما دوست داریم، از بین میرود. خوشبختانه گفته شده است که جدیدا بسیاری از کارخانههای شکلاتسازی مدرن در حال مجهز شدن به دستگاههایی هستند که بیشتر خواص کاکائو را در آن حفظ کنند؛ به دلیل این که محققان بر این عقیدهاند که بالا بودن میزان آنتیاکسیدان باعث افزایش قدرت محافظت دربرابر عوامل مخرب خورشید میشود.