تاریخچه شکلات
شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی میباشد که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز میگردد.
در ابتدا اقوامی مانند مایا ها و آزتک ها، از شکلات برای ساخت نوشیدنی ای که معنی اسمش آب تلخ است، استفاده می کردند.
کاکائو بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک است و حداقل به مدت 3 هزار سال در این منطقه کشت میشدهاست. مدارک باستانشناسی حاکی از کشت و استفاده خوراکی از این ماده در هندوراس در حدود ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است.
شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب میشد و از دانههای کاکائو هم به عنوان پول استفاده میکردند. درگذشته شکلات بیشتر در نوشیدنیهای شکلاتی کاربرد داشتهاست.
برای اولین بار فاتحان اسپانیایی دانه های کاکائو را از آمریکا به اروپا بردند، تا به پادشاه و ملکه اسپانیا نشان دهند و همین کارشان بود که باعث شد، شکلات وارد اروپا شود. در آن زمان از شکلات برای ساخت نوشیدنی های شکلاتی استفاده می کردند و برای از بین بردن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه می کردند ام تا قرن هفده شکلات بسیار گران بود و فقط ثروتمندان از آن استفاده می کردند.
در سال ۱۸۲۸ هلندی ها با روشی که خودشآن اختراع کرده بودند، توانستند چربی دانه کاکائو را جدا کنند و با آن کرم شکلات بسازند و با باقی مانده دانه کاکائو پودر کاکائو بسازند؛ همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین میبردند. از آن زمان بود که شکلاتها به شکل امروزی تهیه شد.
جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷، شکلاتهای امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند و در سال۱۸۷۵ شکلات شیری ساخته شده و چهار سال بعد شکلات ساخته شد که هنگام تکه تکه کردنش می شکست و روی زبان آب می شد.
سپس در اوایل سال۱۹۰۰ ماشین آلات پیشرفته تر برای «ساخت شکلات»ساخته شدند و بخاطر اینکه این دستگاه ها سریع تر از کارگران بودند، قیمت شکلات کاهش یافت و همه مردم توانستند از شکلات استفاده کنند؛ مردم عادی هم از این فرصت استفاده کردند و به شکلات پسته، بادام و... اضافه کردن و بلاخره در تنسی آمریکا اولین نوع این مخلوط به نام گو گو کلاسترز مخلوطی از بادام زمینی و کارامل با رویهای از میلک چاکلت به بازار عرضه شد.
شکلات انرژی زیادی به همراه داشت و همین موضوع باعث شد، شکلات به میادین جنگ جهانی اول برود و سربازان از آن استفاده کنند و وقتی سربازها به خانه برگشتند از شکلات تعریف میکردند و به این ترتیب در سال 1930 چهل هزار نوع شکلات تولید شد. در جنگ جهانی دوم نیز شکلات برای نیروهای خارج از کشور فرستاده میشد تا به این ترتیب به جیره آنها کمکی شده باشد.
دانستنیهای شکلات